Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destina 1,1 M€ a les despeses de funcionament de les confraries de pescadors i les seves federacions

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert una línia d’ajuts per al suport a les confraries de pescadors a Catalunya i les seves federacions. El Departament destina a aquests ajuts 1,1 milions d’euros.

Per facilitar una part important dels tràmits administratius, les confraries poden exercir funcions delegades per l’Administració i actuar com a oficines públiques. Aquests ajuts s’adrecen a compensar les despeses de l’any 2021 de les confraries i les federacions en l’exercici de les funcions desenvolupades com a entitats col·laboradores de l’Administració.   

Els ajuts es poden sol·licitar des del 22 de març fins al 30 de juny.

Les confraries i federacions conformen un element clau de l’economia social i cooperativa i aporten una doble utilitat a la societat. D’una banda, són generadores de riquesa i activitat econòmica, i, de l’altra, ajuden a donar resposta a reptes socials del sector pesquer.

Aquests ajuts contribueixen a la implementació de l’Agenda marítima de Catalunya i al reforç del sector pesquer com un dels puntals de l’Economia Blava del país.