Menja't l'origen. Fòrum d'indicacions geogràfiques

Noticia via gencat.cat

 

  • Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l'origen geogràfic d'un producte amb unes característiques determinades, amb l'aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l'origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d'un territori.

    L'objectiu d'aquest fòrum és debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. S'ha presentat  la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, s'han mostrat experiències d'èxit i s'ha obert un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d'acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques.

    El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primaris, empreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.

  • Data: 31 de maig de 2022
  • Lloc: Fundació Catalana de l'Esplai (c/ Riu Anoia, 44-54, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona)
  • Organitza: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
  • Amb la col·laboració de: Federació Catalana DOP-IGP i Associació de les Regions Europees dels Productes d'Origen (AREPO)