Presentació de la Fundació Science & Cooking World Congress (SCWC)

Avui s’ha presentat a Barcelona la Fundació Science & Cooking World Congress (SCWC), una organització sense ànim de lucre d’àmbit estatal (extensible a l’internacional) orientada a la transferència pràctica del coneixement en sectors com el gastronòmic, Horeca, indústria alimentaria i restauració col·lectiva. Els seus eixos transversals són la salut, la sostenibilitat i l’educació. La Fundació treballa per posar el coneixement científic-gastronòmic al servei de la formació en centres educatius, la cuina col·lectiva i la industria alimentaria.

Segons ha indicat Pere Castells (president de la fundació) durant la presentació, un dels eixos de treball que més preocupa a la fundació “és poder aplicar el coneixement científic als menús de la restauració col·lectiva per fer-los millors”. Aquest àmbit d’actuació també és clau per desenvolupar el projecte SAT Llotges de Productes de Proximitat, que defensa que la bona alimentació de les col·lectivitats (menjadors escolars, residències gent gran, hospitals, presons, etc.) passa, necessàriament, pel consum de productes de proximitat i per l'elaboració de menús de temporada.

Durant la presentació de la Fundació SCWC també s’han explicat quin són els principals beneficis de formar part de la Fundació, ja sigui com a patró (Aplicació directa del coneixement científico-gastronòmic per millorar processos i resultats en formació, restauració col·lectiva i industria alimentaria / Posicionament com a empresa innovadora i compromesa amb la formació, la sostenibilitat i la salut amb presència al Congrés SCWC, etc.) o sponsor. De moment, el Barcelona Culinary Hub, ja s'ha incorporat com a patró de la fundació.