Long Fresh, la tecnologia que permet consumir com a fresques, fruites i hortalisses congelades

Disposar tot l'any de fruites i hortalisses fresques, de qualitat, proximitat, sense temporada i sense minves, és possible gràcies a una nova tecnologia amb la qual La Unió, una companyia que reuneix 3.500 agricultors, ha desenvolupat la gamma 'Long Fresh'. Dirigida al sector professional de la restauració, aquesta innovació suposa un abans i un després, un salt qualitatiu que permet conservar intactes totes les propietats organolèptiques de l' aliment un cop descongelat.
 

 

En moments conjunturals com els que estem vivint, en què la inflació i la vaga de transports ha situat les col·lectivitats en una delicada situació per desabastiment d'alguns productes i per la pujada de preus, cal buscar solucions... I és en aquesta recerca de solucions on la tecnologia pot jugar un paper determinant, per poder conjugar de la millor manera el binomi qualitat/preu en els serveis de restauració col·lectiva.

En la seva constant recerca de respostes per poder oferir al professional un aliment fresc de qualitat, La Unió, una empresa que reuneix 3.500 agricultors, ha creat la gamma de fruites i hortalisses 'Long Fresh'; una gamma de productes a la qual se li ha aplicat una innovadora tecnologia en el procés de congelació, que conserva intactes totes les propietats organolèptiques de l'aliment una vegada descongelat. D' aquesta manera es pot desestacionalitzar la producció, eliminar minves, augmentar els límits de la conservació del producte fins als tres anys i, com a conseqüència, mantenir també aquesta necessària estabilitat en el preu.

Tecnologia d'avantguarda que permet oferir el millor del fresc i del congelat alhora

La gamma de fruites i hortalisses congelades 'Long Fresh' és fruit de l'esforç dut a terme per La Unió, principal proveïdor d'hortalisses a Europa, i els desenvolupadors de la tecnologia Nice Tech. Tal com afirma Jesús Barranco, director general de La Unió, "La Unió Long Fresh representa una oferta diferencial per al mercat, ja que és la primera vegada que els productors podem oferir certeses i preus estables durant tot l'any".

La vocació de La Unió és estar sempre a l'avantguarda i donar resposta a les tendències més innovadores; això els ha portat a construir una nova planta a Adra, Almeria, al costat del punt de collita i en la qual s'han invertit 23 milions d'euros, garanteix que l'aliment es pugui congelar a l'estat precís i òptim de maduresa, mantenint una qualitat constant des del camp fins al client, a qualsevol part del món. "Poder oferir un producte amb les facilitats i garanties de qualitat de la tercera gamma i tots els beneficis de la quarta gamma és una cosa totalment nova. De fet –continua el responsable de La Unió–, estem parlant amb molts països de tot el món i l'interès que ha despertat per part de la restauració organitzada és molt important per a nosaltres".

La gran revolució està en què el procés utilitzat sota patent mundial de Nice Tech és capaç de mantenir totes les propietats organolèptiques de les fruites i hortalisses, respectant el sabor, textura, forma i mides originals, ja que manté l'estructura molecular durant la congelació. Les cèl·lules i fibres romanen intactes i l'aliment descongelat roman fresc i sense canvis.

La revolució: aturar el temps

Aquesta nova tecnologia utilitza un procés 100% físic, que no inclou productes químics ni conservants i el seu principal avantatge respecte al congelat tradicional és la qualitat de l'aliment, ja que manté en els productes descongelats, les mateixes propietats que el dia en què van ser recol·lectats i preparats. "Poder avançar a oferir producte de rodalia de màxima qualitat i lluitar contra el malbaratament alimentari és un altre dels elements diferenciadors de 'Long Fresh'; amb la nostra gamma s'evita tota mena de minves ja que el que arriba al client és producte net i llest per consumir".

Es podria dir que aquesta tecnologia és capaç d'aturar el temps; converteix els aliments peribles en imperiblers, eliminant l' oxidació i l' estacionalitat, la qual cosa permet gaudir tot l' any de fruites i hortalisses igual que fresques. La Unió Long Fresh compta amb un ampli catàleg de productes pelats i tallats segons les necessitats del client (pepins, tomàquets, pebrots, meló, pinya, mandarina, alvocat, maduixa...), i els comercialitza en diferents formats d'embalatges (bosses d'un quilo, de 2,5 kg o en caixes de 10 kg).

En el següent vídeo podeu veure tot el procés i conèixer millor els avantatges que ofereix la gamma 'Long Fresh' de La Unió.